Wonen

Oud in een nieuw jasje, een buurt met meer groen dan steen, een charmant dorp in de stad. Je kunt de geliefde Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord op allerlei manieren omschrijven. Het tuindorp wordt ingrijpend gerenoveerd. De verkoop van 64 woningen in de Van der Pekbuurt is in volle gang. Iets voor jou?

Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en een buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden. 

Jouw woning in de Van der Pekbuurt

In totaal worden in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. Het betreft de Ranonkelkade met huisnummers 2 t/m 11, acht woningen in de Anemoonstraat met huisnummers 2 t/m 8 (even), Begoniastraat 2 tot en met 16 en Meidoornplein 1 tot en met 19 (oneven).

Meld je aan en blijf op de hoogte!
Jouw woning in de Van der Pekbuurt

Nu in verkoop

Wonen aan de Ranonkelkade betekent wonen met vrij uitzicht over het water. De benedenwoningen hebben een tuin met berging, de bovenwoningen minimaal twee slaapkamers en een balkon of loggia. Deze woningen met individueel karakter en een minimale plafondhoogte van 260 cm bieden een gevoel van vrijheid, licht en ruimte. Alle woningen hebben de bijzondere jaren ’20 architectuur met speels gevelbeeld. Waar mogelijk worden binnen ook enkele originele elementen behouden. Denk aan de houten spanten op zolder. Het leuke van deze woningen is dat ze bijna allemaal qua indeling verschillend zijn. Je koopt de woning incl. 50 jaar afgekochte erfpacht, keuken waardecheque en sanitair.

Nu in verkoop

Welke woning heeft jouw voorkeur?

De woonoppervlakte van de benedenwoningen varieert van ca. 40 m² – 63 m². Allen met een zonnige tuin (ca. 29 m² t/m 53 m²) en berging. De woningen hebben een extra ruime entree door de erker. De slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde. Er valt genoeg te kiezen. De bovenwoningen van ca. 74 m² tot en met 115 m² zijn verdeeld over twee verdiepingen. Het funderingsherstel geeft je flexibiliteit in je woonwensen. In ieder geval heb je vanaf de eerste verdieping vanuit je woonkamer aan de Ranonkelkade vrij uitzicht op het water. De tweede verdieping heeft standaard twee ruime slaapkamers of een grote master bedroom voor een echt boutique hotel gevoel. De houten balken op zolder geven deze verdieping een landelijk en stoer tintje. Als alles voorspoedig verloopt, starten de renovatiewerkzaamheden in maart 2021. 

Wonen in de Anemoonstraat

Tussen de Ranonkelkade en de Van der Pekstraat ligt de Anemoonstraat. Met vier benedenwoningen van 43 m² tot en met 63 m² en een tuin op het zuiden en vier bovenwoningen van 81 m² tot en met maar liefst 115 m²! Val je voor een benedenwoning of kies je toch voor een ruime bovenwoning?

Meld je aan!
Wonen in de Anemoonstraat

Wil jij wonen aan het Meidoornplein?

Aan de oostkant van de Van der Pekbuurt ligt aan de Meidoornweg het groene Meidoornplein, met aan drie zijden woningen. Aan de zuidwestelijke kant van het Meidoornplein vind je 20 karakteristieke boven- en benedenwoningen Meidoornplein (huisnummers 1 t/m 19) in verschillende typen en met woonoppervlakten van 42 m² tot en met 91 m². Voor de woningen aan het Meidoornplein is geen funderingsherstel benodigd. De diverse karakteristieke details als het trapportaal, houten kozijnen, deuren en de houten balken worden hersteld en blijven hierdoor bewaard.

Wil jij wonen aan het Meidoornplein?

14 boven- en benedenwoningen en 2 eengezinswoningen in de Begoniastraat

De woningen in de Begoniastraat zijn prachtig. De zeven benedenwoningen met tuin hebben een woonoppervlakte van ca. 60 m² tot en met 57 m². Bij de zeven bovenwoningen geniet je van minimaal 68 m² tot en met maar liefst 85 m². Huisnummers 2 en 2a zijn twee eengezinswoningen van ca. 91 m² met een heerlijke tuin op het oosten. Geniet van drie ruime slaapkamers verdeeld over de eerste en tweede verdieping, een aparte kamer voor de wasmachine en wasdroger en veel extra opbergruimte op zolder.

14 boven- en benedenwoningen en 2 eengezinswoningen in de Begoniastraat

Contact

Heb je prangende vragen? Neem contact op met Van De Steege Projectmakelaars.

Van De Steege Projectmakelaars

Van De Steege Projectmakelaars

Verkoopteam

En de winnaar is....

De renovatie van de Van der Pekbuurt is in 2015 begonnen. De buurt heeft de status van beschermd dorps- en stadsgezicht. In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. De buurt is tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Ontwerper van de woningen is architect Jan Ernst van der Pek. De gemeente Amsterdam ziet toe op het behoud van het historische karakter van de buurt. Dat is niet voor niets. Juist dat karakter zorgt ervoor dat de buurt zo geliefd is. In 2018 won de Van der Pekbuurt de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs.

En de winnaar is....

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad?

En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Meld je aan en mis niets!

Aanmelden