22 juli 2019

Voulez vous manger avec moi?

In het Noorderpark, in Amsterdam-Noord, vind je een onverwachte parel van een restaurant. Het charmante Pompet, met een authentiek Franse keuken, is hard op weg om het populairste restaurant van het stadsdeel te worden.

Voulez vous manger avec moi?

De koele Franse wijn, de traditionele delicatessen zoals escargots in knoflooksaus en een heuse jeu-de-boulesbaan zorgen voor een Zuid-Franse, op vakantie lijkende ambiance.

 

Pompet straalt een bijna vanzelfsprekende joie de vivre uit, maar dat wil niet zeggen dat er niet serieus en goed gekookt wordt. De Franse keuken staat behoorlijk centraal, maar de chef permitteert zich ook een aantal culinaire vrijheden. Want naast de onvermijdelijke klassiekers als Coq Au Vin en Ratatouille kun je ook een ‘Le Febau’ bestellen: een huisgemaakte kaassoufflé met een gepocheerd ei en Hollandaisesaus. En wie aan Frankrijk denkt, denkt aan wijnen van niveau, dus een uitstekende sommelier heeft de compacte, maar complete wijnkaart bij elkaar gezocht waarvan de bediening je graag suggesties doet. Het diner afsluiten doe je met een Crème Brûlée of natuurlijk met een kaasplankje van Kef (we schreven er hier [link] al over).

Pompet heeft niet alleen eten op het repertoire, regelmatig worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De ene week kom je luisteren naar Franse chansons en de volgende kijk je met z’n allen naar de Tour de France. Ook kun je mee-eten met het Diner van de Maand, een maandelijkse hommage aan een Frans gerecht. Kaasfondue bijvoorbeeld, of Pot Au Feu. Enfin, het moge duidelijk zijn: voor dat ‘Als een god in Frankrijk’-gevoel hoef je niet meteen een retourtje met de Thalys te boeken. Je wandelt gewoon even naar Pompet, een sympathieke zaak met Franse grandeur.

Voulez vous manger avec moi? Kijk op www.pompet.nl