15 oktober 2019

Meet madam A'DAM

Sinds 2016 is Amsterdam een icoon rijker. Bijna elke Amsterdammer heeft ervan gehoord en velen zijn er geweest. De honderd meter hoge A’DAM toren maakt iedereen nieuwsgierig naar wat er hier allemaal gebeurt.

Meet madam A'DAM

Niet zo gek, want dankzij de 24-uurs vergunning vindt er dag en nacht van alles plaats: van technofeesten tot masterclasses.

Op dit moment telt de toren tweeëntwintig creatieve bedrijven, drie restaurants en een nachtclub.

Zodra je naar binnen gaat, wordt de veelzijdigheid van deze toren je meteen duidelijk. In een grote, kleurrijke ruimte vind je een bar, een restaurant, een leeshoek en een tafeltennistafel. En wie vervolgens besluit naar boven te gaan, staat een verrassing te wachten. De liftrit zelf is namelijk ook al spectaculair.

Om te dineren in hogere sferen stap je uit bij verdieping 20, bij Madam. In de hoogste skybar van Amsterdam kun je nippen aan een oer-Hollands kopstootje of bijvoorbeeld een avontuurlijke Big Poppa (donkere chocoladelikeur met rum en grapefruitsap) proberen. Op het menu staan eenvoudige maar smaakvolle gerechten. Mede door het fantastische uitzicht is dineren bij Madam een magische en memorabele ervaring. Zodra de zon achter het Westelijk Havengebied verdwijnt, ontpopt Madam A'DAM zich tot een heuse club. De nachtvlinders worden hier vermaakt door een keur aan DJ's die er met een mix van stijlen voor zorgen dat het al veel te snel weer ochtend wordt.

Tot slot kunnen echte durfals helemaal boven op het dak één van de populairste attracties van Amsterdam uitproberen: 'Over The Edge’, de hoogste schommel van Europa die een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de stad biedt. Van de haven en de grachten tot de Dam: je spot ze allemaal, je eventuele angst even vergetend. Na dit avontuur is het tijd om weer helemaal naar beneden te gaan. Met beide benen op de grond, terug in Amsterdam-Noord.

Meer info vind je op de website adamtoren.nl.