01 december 2019

Il Pecorino, een begrip in Noord

Il Pecorino, een begrip in Noord

Bij binnenkomst waan je je in een Bertolli-reclame. Daar zorgen de klassieke Vespa, de foto's van Sophia Loren en de flesjes San Pellegrino in alle smaken wel voor. Dit is Italië in optima forma!

Als je tien jaar geleden in Noord woonde en naar een bar of restaurant wilde, moest je het zoeken aan de overkant van het water. Eigenaar Mick zag zijn kans schoon, hij besloot om Noord op de kaart te zetten. Zijn vastberadenheid werd beloond: hij is nu eigenaar van een van de grootste restaurants van de Van der Pekbuurt.

'Ik wilde een rol spelen in de transitie van Noord, en dan met name bij de Van der Pekbuurt,' zegt Mick. 'Wanneer ik anderen over mijn plan vertelde, werd ik zonder uitzondering raar aangekeken. Het plein was aan vernieuwing toe en er was verder nog helemaal niks te vinden. Ik kon daar doorheen prikken: ik voelde dat op deze plek mooie dingen gingen gebeuren. Als ik ergens moest beginnen, was het hier.' In 2011 werd Il Pecorino een feit.

Mick vertelt verder: ‘Ik had altijd al een passie voor koken, eten en drinken. Ik wil mensen laten zien wat authentiek eten is. Er wordt al zoveel geëxperimenteerd met kooktechnieken en concepten, ik wil terug naar de basis. Normaal eten kan ook ontzettend goed zijn. Met die visie is Il Pecorino tot stand gekomen.’

Met een tevreden grijns kijkt Mick naar zijn restaurant. 'En moet je eens kijken waar we nu zijn! Achteraf kan ik stellen dat het heeft uitgepakt zoals ik had gehoopt. Het is onwijs gaaf om te zien dat nu al die ondernemers zoveel enthousiasme en reuring met zich meebrengen. Ze zijn nieuw in Noord en gaan er met volle overtuiging voor. Met die instelling runnen ze hun zaken, mede daardoor groeit het zo hard. Van der Pek is nu een plek waar veel te beleven valt, een wijk die de moeite waard is.

Mick onderneemt niet alleen in Noord, hij woont er ook. ‘Met veel plezier,’ zegt hij. 'Het is hier zo gevarieerd. Je hebt het echte authentieke Noord, waar iedereen elkaar kent. Daarnaast heb je ook hippe stukjes zoal de NDSM-werf of Buiksloterham, waar ongelooflijk bijzondere dingen gebeuren. In Noord vervlechten de creatieve kunstenaars, muzikanten en nieuwe mensen zich helemaal met de oude bewoners. Zo komt er een uniek stukje Amsterdam tot stand dat met geen enkele andere buurt te vergelijken valt.'