Locatie

Wil jij wonen aan de bereikbare kant van Amsterdam? In een huis met een parkeerplaats voor de deur? Kies dan voor een woning in Amsterdam-Noord, in de Van der Pekbuurt.

Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is het gebied tussen ’t IJ en de ring A10. Het water oversteken vanuit Amsterdam-Centrum kan, vanaf verschillende locaties aan ‘t IJ, met de pont. Leuk, snel en geheel gratis! Ook de bus brengt je snel naar het centrum van Amsterdam en met de auto zit je zo op de A10. Meer info over de ligging en de woningen lees je in de brochure.

Waar ligt de Van der Pekbuurt?

Ligging

Noord-Zuidlijn Metrostation Noorderpark

3 min. fietsen

Met het pontje naar Amsterdam Centraal Station

3 min. fietsen + 5 min. pontje

Met de auto

A10 (afslag S116) 5 min. auto

Met de bus naar Amsterdam Centraal Station

5 minuten fietsen + 10 min. met bus 391

Locatie

Hotspots

In Noord is het voorzieningenniveau hoog. Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafe's, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Oude loodsen, hotspots aan het water en verbouwde containers. Van fine dining restaurants, hangouts met biologische gerechten tot vintage winkels. Steeds meer mensen weten dit ongepolijste stuk van Amsterdam te vinden, ver van de hordes toeristen. Bovendien is het Noorderpark met uiteenlopende activiteiten en een fijn terras om de hoek. Benieuwd naar meer hotspots in Noord?

Ontdek ze allemaal!
Hotspots

Van der Pek heeft het!

En er is meer, want in de Van der Pekbuurt is genoeg te zien en te doen. De Van der Pekbuurt is met een Boeren & Biomarkt (op vrijdag) en de Bontemarkt (zaterdag) een food- en non-foodwalhalla. Hier trakteer je jezelf op homemade taart, zelfgemaakte worst, honing van de imker uit de buurt en biokaas. Je kunt er op de zaterdagen zelfs je onontdekte talent aan de wereld laten zien, op het straatpodium Pekmarkt.

Meet our local heros
Van der Pek heeft het!

Deze hotspots mag je niet missen in Van der Pek

Restaurant Smaaqt is een modern restaurant met een industriële touch. Iets verderop vind je Kannibalen en Paradijsvogels. Een Indisch eethuis, toko en traiteur. Dan heb je Pek en Kleren, een conceptstore met echt van alles. Een mooi interieur dat Scandinavisch voelt. Gek op kaas? Stop dan bij Proeflokaal Kef. De beste Italiaan hier in de buurt is Il Pecorino. Heerlijk eten, fijn sfeertje en leuke inrichting. Café Keppler zit op hetzelfde plein, gewoon leuk op alle momenten van de dag. En houd je van groen? Ga naar Juf Bloem. We sluiten het rijtje af met Café Modern. Al jaren een hotspot in Amsterdam-Noord. Eén ding is zeker, in de Van der Pekbuurt hoeft niemand zich te vervelen.

Lees de interviews
Deze hotspots mag je niet missen in Van der Pek